ATB Brach en TWC Echt, 

Adventure Team Brach en TWC Echt zijn aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Dit is de grootste overkoepelende sportorganisatie voor de fietssport en aangesloten bij NOC*NSF. De NTFU zet zich in voor alle soorten fietssport zonder wedstrijdkarakter. De NTFU kan 1 - 2 of zelfs 3 sterren toekennen aan toertochten.


Na een jaar van afwezigheid is de toertocht van Echt in 2013 weer op de kalender geplaatst . De stichting die de tocht jaren met succes heeft georganiseerd heeft de scepter overgedragen aan TWC Echt en Adventure Team Brach. Beide clubs hebben na een inventarisatie met zes enthousiaste leden een goed team weten te vormen die met veel aandacht en inzet de organisatie hebben opgepakt.


De toertocht wordt ieder jaar in het eerste weekend van november georganiseerd en voert door een mooi natuurgebied rondom Echt, Montfort, Posterholt en Maria Hoop. Hier wordt een uitdagende tocht uitgezet over mooie singletracks en enkele pittige beklimmingen in het Kranenbrook, de Rozendaalse Heide, het Sweetje, de Munninchsbos en de Annedaelse bos. Deze tocht is toegankelijk voor iedere biker van beginner tot de gevorderde mountainbike. Ieder jaar mogen we enthousiaste deelnemers verwachten uit alle hoeken van Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Na de tocht twee jaar georganiseerd te hebben heeft de NTFU de tocht maar liefst drie sterren toegekend waar wij natuurlijk heel trots op zijn. Dit houdt in dat het de tocht aan niets ontbreekt van een start/finish plaats met alle benodigde voorzieningen in de kantine van EVV Echt tot een goed verzorgde pauzeplaats voorzien van toiletgelegenheid en verkeersbegeleiders op alle drukkere kruispunten in de route.


Ieder jaar willen we weer een mooie tocht organiseren zodat onze deelnemers telkens weer met een super gevoel van de tocht terug keren.


Het Kernteam  

 

klein001

 

twc echt