NTFU- zeer goed geregeld 


Na een jaar van afwezigheid is de toertocht van Echt in 2013 weer op de kalender geplaatst. De stichting die de tocht jaren met succes heeft georganiseerd heeft de scepter overgedragen aan TWC Echt. De club heeft een aantal enthousiaste leden bereid gevonden om de organisatie met veel aandacht en inzet op te pakken.


De toertocht wordt ieder jaar in het eerste weekend van november georganiseerd en voert door een mooi natuurgebied rondom Echt, Montfort, Posterholt en Maria Hoop. Hier wordt een uitdagende tocht uitgezet over mooie singletracks en enkele pittige beklimmingen in het Kranenbrook, de Rozendaalse Heide, het Sweeltje, de Munninchsbos en de Annedaelse bos. Deze tocht is toegankelijk voor iedere biker van beginner tot de gevorderde mountainbike. Ieder jaar mogen we enthousiaste deelnemers verwachten uit alle hoeken van Nederland, België en Duitsland. Na de tocht twee jaar georganiseerd te hebben heeft de NTFU de tocht maar liefst drie sterren toegekend waar wij natuurlijk heel trots op zijn. Dit houdt in dat het de tocht aan niets ontbreekt van een start/finish plaats met alle benodigde voorzieningen in de kantine van EVV Echt tot een goed verzorgde pauzeplaats voorzien van toiletgelegenheid en verkeersbegeleiders op alle drukkere kruispunten in de route.


Ieder jaar willen we weer een mooie tocht organiseren zodat onze deelnemers telkens weer met een super gevoel van de tocht terug keren.

 

TWC Echt

De ATB Toertocht Echt wordt georganiseerd door TWC Echt.                                                                                          Wielervereniging Tour en Wielerclub Echt, reeds opgericht in 1979, rijdt tweemaal wekelijks haar routes startend vanaf de Nieuwe Markt in Echt.
Het officiële wielerseizoen voor TWC-Echt begint altijd het eerste weekend van maart en eindigt altijd het laatste weekend van oktober. In de periode daarbuiten fietsen een aantal leden nog officieus hun rondjes. Ook is er met name in de wintermaanden een fantieke MTB groep actief.
Iedere eerste zondag van de maand (van het wielerseizoen) wordt een toertocht verreden waarin gezelligheid en saamhorigheid centraal staan. Tijdens of na een toertocht gaan we dan ook met zijn allen gezellig een lekker stuk vlaai en een kop koffie nuttigen. Iedere zondagochtend en woensdagavond worden de vaste routes gefietst. Zie hiertoe het programma elders op deze site.Daarnaast worden op of rond feestdagen speciale routes gefietst.
In het lidmaatschap van TWC-Echt is automatisch het lidmaatschap van de Nederlandse Toer Fiets Unie opgenomen. Dit met tal van voordelen zoals o.a. een fietsverzekering. Heb je interesse om lid te worden ? Fiets dan enkele keren met ons mee om te ervaren hoe wij als fietsclub zijn. 

Het dagelijkse bestuur wordt gevormd door ;
– Voorzitter : Tom Marcellis
– Secretaris : Eric Stokbroeckx
– Penningmeester : Ralph Beunen
– Bestuurslid : Frank Thoolen
– Bestuurslid : Patrick Heijnen
 

 

 

twc echt